Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/compat.php on line 502

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/compat.php:502) in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 62

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Raviseura palkitsi vauhdikkaimmat lieksalaishevoset - Pielisraitti

Raviseura palkitsi vauhdikkaimmat lieksalaishevoset

Matti Heikura valmisteli iloisin mielin Mikko Maniaa uudenvuodenaaton starttiin. Vasta kisan jälkeen paljastui, että Mikolla ei ollut kaikki kunnossa. Tarkemmat tutkimukset paljastivat, että takajalan puikkoluussa oli murtuma.

Pielisjärven Hevosystäväinseura palkitsi viime vuoden nopeimmat lieksalaisomisteiset hevoset. Lauantain palkitsemistilaisuutta todisti liki sata Lieksan ravien talkoolaista ja hevosurheilun ystävää.

Caesar De Veluwe kellotti nopeimman kilometriajan lämminverisistä ravihevosista. 7-vuotias ruuna juoksi 12,5 ake -vauhtia heinäkuussa Suur-Hollola-ajon välierissä ja seuraavana päivänä se juoksikin suurkilpailun finaalissa! Caesar De Veluwen ennätysaika on 11,9 aly elokuulta 2015.

Palkintopokaalin vastaanottanut Timo Väänänen kertoi, että Caesar De Veluwella oli viime syksynä terveyshuolia, mutta ruuna sai jalkoihinsa hoitoa ja on taas iskussa. Viimeksi viikko sitten Rovaniemellä ruuna kuittasi ykköspalkinnon. Seuraavan kerran se starttaa viikon päästä Kaustisella Toto76-lähdössä.

Väänäsen lisäksi hevosen omistajia ovat Jaakko Ruotanen ja Juha-Pekka Kaiholehto. Ruunaa valmentaa Katja Melkko ja se on juossut tähän mennessä 123 068 euron palkintorahat.

Hevosystäväinseuran johtokunnan jäsen Pekka Ikonen (vas.) ojensi pokaalin Timo Väänäselle, puheenjohtaja Timo Ryynänen (oik.) haastatteli palkintojen vastaanottajat.

Mikko Manialla epäonnea

Suomenhevosten nopein lieksalaisravuri oli Matti Heikuran Mikko Mania. Viime vuonna ori ravasi tasoitusennätyksekseen 24,2 heinäkuussa Joensuun voittojuoksussa. Viimeisin startti on uudeltavuodenaatolta Kuopiosta. Nyt ori on ollut talven pakollisella kilpailutauolla, sillä hevonen vahingoitti hankositeitään kaatuessaan omassa tarhassaan joulukuussa.

”Takajalasta murtui puikkoluu ja se oli leikattava”, Matti Heikura kertoo.

Vamma paljastui vasta tuon uudenvuoden juoksun jälkeen. Mikko Manialla on ollut huonoa tuuria, sillä parisen vuotta sitten siltä murtui vastaavanlainen puikkoluu etujalasta. Mutta hevonen on hyvää vauhtia toipumassa, ja kausi on tarkoitus korkata Lieksan ravien avauksessa 6. kesäkuuta.

Mikon autoennätys on niinkin kova kuin 21,7 aly. Ori on ennätysajoillaan kaikkien aikojen nopein lieksalaisomistuksessa ollut suomenhevonen.

Madmanista haamumaileri

Tea Vaakanaisen omistama Madman-ruuna ravasi itsensä haamumailereitten joukkoon, kun se juoksi heinäkuussa Joensuussa mailin 13,9 aly. Lämminverisille noteerattava haamumailerin aikaraja on 14,6. Madmania ohjasti sen valmentaja ja kilpailuoikeuden vuokraaja Seppo Vaakanainen.

”Viime syksynä sitä jokin ahdisti, mutta nyt kotioloissa on menty parempaan suuntaa”, Vaakanainen kertoi kuulijakunnalle.

Valtin Simo tähtijuoksija

Karhu Tallin ruuna Valtin Simo puolestaan ravasi itsensä tähtijuoksijoiden joukkoon. Ne ovat suomenhevosia, jotka ovat painelleet kilometrin alle 1.30:n. Valtin Simo juoksi vuosi sitten huhtikuussa Seinäjoella tasoitusennätyksekseen 26,4.

”Valtilla on ihan hyvä tilanne. Toista vuotta on mennyt, ettei jaloissa ole ollut ongelmia. Alakerta on nyt oikein hyvässä kunnossa”, yksi hevosen omistajista Reino Kettunen paljasti.

Muut omistajat ovat Mika Hilkkonen ja sisarukset Tapio ja Helmi Väyrynen.

Jukka Timonen/PR


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*