Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/compat.php on line 502

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/compat.php:502) in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 62

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Lopetetussa sudessa sairastelun jälkiä - Pielisraitti

Lopetetussa sudessa sairastelun jälkiä

Löpöntien varren asukas sai näpättyä kännykkäkamerallaan kuvan pihamaalla vierailleesta sudesta.
Susi pääsi liha-apajille, kun isäntä jätti päivällä tallin ovet auki kaupunkireissunsa ajaksi. Lihalaatikko löytyi lähimetsästä.
Susi pääsi liha-apajille, kun isäntä jätti päivällä tallin ovet auki kaupunkireissunsa ajaksi. Lihalaatikko löytyi lähimetsästä.

Poliisin päätöksellä lopetetulla urossudella oli kiillevaurioita kulma- ja raateluhampaissa. Eviran raportin mukaan vauriot ovat syntyneet mahdollisesti pentuna sairastetun vakavan infektion seurauksena.

Nuori yksilö painoi ainoastaan 14 kilogrammaa. Sillä oli jonkin verran rasvavarantoja, mutta sen lihaskunto oli heikko. Suden mahalaukku oli lähes tyhjä.

Susi kierteli marraskuussa Lieksan Pankajärvellä piha-alueilla. Se teki vajaassa viikossa ainakin 14 pihavierailua asumusten ja eläinsuojien tuntumassa. Näistä puolet oli näköhavaintoja keskellä päivää asuttujen talojen pihamailla. Lähimmillään se laski ihmisen 20–30 metrin päähän.

Rohkeimmillaan susi tunkeutui päivällä avoimesta autotallin ovesta sisälle ja anasti sisältä hevosenlihat astioineen. Talon isäntä oli teon tapahtuessa kauppareissulla, mutta emäntä näki suden luikkivan tuvan ikkunan alta lähimetsään. Sieltä löytyi myös liha-astia.

Naapurin emäntä huomasi saman yksilön ikkunastaan. Emäntä kiiruhti ulkorappusille, mistä hän sai napattua kännykkäkamerallaan kaksi kuvaa hukan pihavierailusta. Susi ei käyttäytynyt uhkaavasti.

Poliisi päätti poistaa yksilön, koska eläimen käyttäytyminen oli lajille epätyypillistä. Poliisi katsoi sen toiminnan aiheuttavan ihmisten hengelle ja terveydelle vaaraa.

Elintarviketurvallisuusviraston Oulun yksikön tutkimuksissa sudesta ei löydetty vanhoja vammoja, penikkatautivasta-aineita tai trikinella-suvun loisia.

Jukka Timonen/PR


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*