Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/compat.php on line 502

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/compat.php:502) in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 62

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Lieksaan rompemyyntitapahtuma - Pielisraitti

Lieksaan rompemyyntitapahtuma

Reino Muikun oma silmäterä on Cadillac Coupe de Ville vuosimalliltaan 1956.

Lieksa saa ensi kesäksi oman harrastusajoneuvo- ja rompemyyntitapahtuman. Raviradalla järjestettävään kolmipäiväiseen tapahtumaan odotetaan varovaisestikin arvioiden 3 500 kävijää.

Järjestelyistä vastaa Kuhmon Mobilistit ry. Mobilistikerho on järjestänyt jo vuosien ajan vastaavanlaiset tapahtumat sekä Nurmeksessa että Kuhmossa, ja niissä pääsymaksun maksaneiden kävijöiden määrä on kohonnut yli 5 000:n ja jopa 7 000:ään. Eli tapahtumakonsepti on huomattava yleisömagneetti.

Koko perheen tapahtuma

Harrastusajoneuvo- ja rompemyyntipäivät järjestetään Lieksan raviradalla 9.–11. kesäkuuta. Mobilistit vuokraavat alueen Pielisjärven Hevosystäväinseuralta.

”Ensi kesä antaa meille osviittaa, miten rompekauppiaat saavat Lieksan tapahtuman mahtumaan kalentereihinsa, mutta kokeillaan”, kerhon puheenjohtaja Mikko Heikkinen muistuttaa kilpailevista toiminnoista.

Hän luonnehtii 3 500 kävijän arviota vaatimattomaksi, mutta se on lipunmyyntitavoite, millä yhdistys pääsisi omilleen. Järjestelykustannukset kahmaisevat kerholta peräti 25 000 euroa.

Mikko Heikkinen mainostaa rompepäiviä koko perheen tapahtumana, jonka tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin kiinnostavaa. Lapsille on luvassa ainakin pomppulinna, mutta useita muitakin vetonauloja on suunnitteilla.

Alkupotkua lieksalaisille

Heikkisen mukaan innokkaat lieksalaiset mobilistit ovat kaivanneet Lieksaan järjestäytynyttä ympärivuotista kerhotoimintaa. Toiveissa on saada muun muassa oma kerhotila, missä voi säilyttää ja rakentaa ajoneuvoja.

”Kukaan ei halua ruveta omin päin puuhaamaan kerhotoimintaa, vaan on toivottu, että joku kävisi tyrkkäämässä liikkeelle”, Heikkinen perustelee Lieksan tapahtuman järjestämistä.

Kun mobilistit esittelevät ajoneuvojaan, sen uskotaan houkuttelevan uusia harrastajia ja yksinään jo puuhastelevia yhteiseen toimintaan mukaan.

Nyt on näytön paikka

Kuhmon valtakunnallisessa mobilistikerhossa on 460 jäsentä, joista runsaat 40 on lieksalaisia. Yksi yhdistyksen lieksalaisista jäsenistä on Reino Muikku.

”Huippuhomma!” Muikku kiittelee Kuhmon kerhon Lieksa-päätöstä.

Reino Muikku toivoo, että kaikki kynnelle kykenevät paikalliset ajoneuvoharrastajat osallistuisivat tapahtumaan. Vaatimustaso ei ole mahdoton.

”Kaikki mikä on vanhaa ja pärisee”, Lieksan aktiivi määrittelee.

Näytteille voi tuoda henkilö- ja kuorma-autoja, traktoreita, moottoripyöriä, mopoja ja vaikkapa maamoottoreita. Muikku painottaa, että ajoneuvon ei tarvitse olla museorekisterissä. Yleisön kannalta olisi parasta, että merkki- ja mallivalikoima olisi mahdollisimman monipuolinen eli tarjontaa olisi ”moneen makuun”. Myös keskeneräiset projektit ovat tervetulleita, sillä niistä pääsee jyvälle, mistä ajoneuvon laitto alkaa.

Halli yhdistäisi mobilistit

Lieksassa on mobilisteja parinkymmenen hengen ydinjoukko, joka osallistuu yhdessä muun muassa vappuajoon Lieksasta Nurmekseen. Alan harrastajia on kuitenkin paljon enemmän.

Reino Muikku näkee oman tai vuokrahallin mobilisteja yhdistävänä tekijänä.

”Hallilla pystyisimme kokoontumaan yhdessä. Kaikilla ei ole myöskään omaa hallia, mitä voisi käyttää korjaus- ja säilytystilana”, hän muistuttaa oman kerhotilan tärkeydestä.

Muikku haastaa lieksalaiset järjestelytalkoisiin mukaan. Häneen voi ottaa yhteyttä puhelimitse 050 595 0353. Nimensä mukaisesti tapahtumassa voi pistää romppeensa myyntiin lunastamalla edullisen myyntipaikan.

”Rompepäivillä voi pistää vanhat varaosat kiertoon”, Reino Muikku vinkkaa.

Idean rompepäivien järjestämisestä Lieksassa esitti lieksalainen Esa Näivö. Asiaa vei eteenpäin Pielisjärven Hevosystäväinseuran varapuheenjohtaja Martti Heikura.

Jukka Timonen/PR


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*