Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/compat.php on line 502

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/compat.php:502) in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 62

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Hornetin ylilento perinnepäivillä - Pielisraitti

Hornetin ylilento perinnepäivillä

F/A-18 Hornet on kaksimoottorinen jokasään hävittäjä-rynnäkkökone.
Leopard 2A4 -taistelupanssarivaunut on hankittu käytettynä Saksasta.

Lieksassa järjestetään 14. Divisioonan perinneyhdistyksen Nuoriso- ja perinnepäivät 1.–3. syyskuuta.

”Hornet-hävittäjä tekee lauantaina ylilennon”, juuri asiasta vahvistuksen saanut Juho Pehkonen kertoo Lieksan paikallisyhdistyksestä.

Kyseessä on ilmavoimien käyttämä F/A-18 Hornet jokasään hävittäjä-rynnäkkökone. Puolustusvoimat tuo puolestaan Lieksan torille Leopard 2A4 -taistelupanssarivaunun lauantaina 2.9. esillä olevaan kalustonäyttelyyn.

Puolustusministeri Jussi Niinistö.

Puolustusministeri Jussi Niinistö on lupautunut juhlapuheen pitäjäksi sunnuntaina 3.9. Lieksan kirkossa järjestettävään pääjuhlaan. Alkutervehdyksen pitää perinneyhdistyksen puheenjohtaja prikaatikenraali Jukka Sonninen.

Nuoriso- ja perinnepäivät käynnistyy kulttuurikeskuksessa järjestettävällä nuorisotapahtumalla perjantaina 1.9. aamupäivällä.

Lauantaina on lisäksi opastettu retki torilta Rukajärventielle, missä retkeläiset tutustuvat Heinäjoen mottiin, Änäkäisen taistelupaikkoihin ja vierailevat Kivivaarassa rajamerkki 647:llä. Jukolan motin kodalla kerrataan talvi- ja jatkosodan taisteluhistoriaa.

Sunnuntain 3.9. tilaisuudet alkavat kello 9.30 kunniakäynnillä ja seppeleenlaskulla sankarimuistomerkille. Kello 10 on jumalanpalvelukset sekä evankelisluterilaisessa että ortodoksisessa kirkossa. Pääjuhla alkaa kello 13.  Juhlassa esiintyvät muun muassa Rakuunasoittokunta, nuorisoryhmät ja Lieksan ja Nurmeksen mieslaulajat.

Nuorisotapahtuman perinneviikon vietto alkaa jo 28.8. Ohjelmassa on alakoulujen sukkulaviestit ja Raappana-viesti yläkoulun, lukion ja ammattiopiston välillä.

Nuoriso- ja perinnepäiviä vietetään teemalla ”100-vuotisen itsenäisyyden kokemuksella yhdessä valoisaan tulevaisuuteen”.

Tapahtuman yhteydessä julkaistaan perinneyhdistyksen tiedotuslehti Korven Kaiku. Tämän niminen lehti ilmestyi rintamalla seitsemänä päivänä viikossa. Se sisälsi STT:n uutisia, rintamasuunnan juttuja, kaskuja ja huumoria.

Teksti: Jukka Timonen/PR


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*