Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/compat.php on line 502

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/compat.php:502) in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 62

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Antille jäi hyvä muisto kesästä - Pielisraitti

Antille jäi hyvä muisto kesästä

Antti Vaakanainen laittoi Boss Gutsetille kurkkusuojan hengitysvaikeuksien takia.
Timo Ryynänen ja hänen 9-vuotias suomenhevosruunansa Laatikainen.
Timo Ryynänen ja hänen 9-vuotias suomenhevosruuna Laatikainen.

Vaakanaisen Antti ei kuusivuotiaalle ruunalleen Boss Gutsetille paljon pärjäämisen mahdollisuuksia antanut tänään Lieksan päätösraveissa.

”Hevosella on ollut hengitysvaikeuksia. Se ei ole pärjännyt tänä kesänä”, Antti tuumaili ennen lähtöä.

Kaiken kukkuraksi lähdön kaikki muut hevoset olivat tienanneet vähintään tuplasti enemmän kuin Boss Gutset eli ”ylisarjassa ollaan kun yllyttivät mukkaan”.

Veteraaniohjastaja oli tutkituttanut hevosen lääkärillä, mutta mitään syytä hapen saannin ongelmiin ei ollut löytynyt. Niinpä hän hankki Boss Gutsetille ulkoisen kurkkusuojan, ettei kurkun pää tukkeutuisi hevosen yrittäessä laskea päätään alas.

Lieksalaishevonen ei rahasummia kumartanut lämminveristen 2100 metrin ryhmäajossa. Ainoastaan Jarkko Kervisen ohjastama In Beat leikkasi maaliviivan ennen Boss Gutsetia. Sen kakkossija oli yllätys veikkaajillekin, sillä hevosen kerroin oli hulppeat 440.

”Tämä on helevetin hyvä palkinto. Parempi muisto jiäpi kesästä”, Antti iloitsi yllätysmenestyksestä.

Erityisen päivästä teki myös se, että päätösravit olivat samalla Lieksan raviradan 50-vuotisjuhlaravit. Ja Antti oli yksi niistä talkoolaisista, jotka aloittivat radan raivaamisen ja rakentamisen 1964. Ensimmäiset ravit Mähkön maaradalla pidettiin maaliskuussa 1966.

”Ne olivat kuokka, lapio ja kirves, millä lähdettiin tekemään. Ei niillä paljon aikaan saatu”, Antti Vaakanainen muistelee.

Hän sanoo toimineensa Pielisjärven Hevosystäväinseurassa 52 vuotta juoksupoikana.

”Niin pitkään ristinä olen ollut”, mies veistelee.

Tänäkin aamuna 74-vuotias seura-aktiivi kampesi radalle ennen kello 7. Ensitöikseen hän keräsi sylillisen oksia radalta eilisen myrskyn jäljiltä, lanasi radan, kantoi sämpylälaatikoita, pystytti liikennemerkit ja opasteet, ajoi viisi säiliöllistä vettä radalle, jakoi rahastonhoitajana pohjakassat myyjille. Kun kisaväki oli paikalla, hän osallistui juhlaseremoniaan, osallistui itse ravien 5. lähtöön ja kun yleisö oli poistunut, keräsi hän rahat jemmaan.

”Se on lähempänä 12 yöllä, kun tiältä kottiin piässöö.”

Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Timo Ryynänen muistutti juhlapuheessaan talkoolaisten antaman panoksen tärkeydestä paikalliselle hevosurheilulle.  Kun raha oli tiukilla, seuran järkevien talousihmisten ansiosta talous pysyi Ryynäsen mukaan pinnalla.

”Antti kärkimiehenä pyöritti tanssihommaa Muikun veljesyhtyeen kanssa”, Timo Ryynänen kertoi yhden aikakauden varainkeruun tukipilarista.

Ei Ryynänenkään osattomaksi jäänyt. Antti Vaakanainen pääsi ripustamaan Suomen Hippoksen myöntämän kultaisen ansiomerkin Ryynäsen rintaan. Timo Ryynänen on toiminut muun muassa Pielisjärven Hevosystäväinseuran puheenjohtajana vuodesta 1990. Hän on myös Suomenhevosliiton puheenjohtaja.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen ja kansalaisopiston rehtori Asko Saarelainen ojensivat seuralle kaupungin standaarin.

Jukka Timonen/PR


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/c5t2yfe6/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*